1 respuestas
-
Ruben respondió: Profesional de Certicalia
Bon dia,
En terreny rústic hi ha unes superfícies mínimes molt superiors a 1.000m² que han de complir tant les parcel·les segregades com la resta de parcel·la resultant després de la segregació. Això no obstant, el Reglament sobre protecció de la legalitat urbanística D64/2014, regula situacions mixtes dels terrenys, per exemple perquè estan afectats parcialment a sistemes urbanístics o a una actuació urbanística integrada, o perquè només tenen la condició de solar en part; supòsits en què se’n permet la parcel·lació en funció de l’interès públic prevalent en l’execució del planejament, tot i que algun dels lots resultants no assoleixi la superfície mínima exigida.
Hi ha altres excepcions:
Declaració d’innecessarietat i manifestació de disconformitat
27.1 Quan una divisió o operació a què fa referència l’article 25 no constitueix parcel·lació urbanística, l’òrgan municipal competent per fiscalitzar-la prèviament ha de declarar innecessària la llicència urbanística de parcel·lació en els supòsits següents:
a) Quan la superfície dels lots resultants sigui igual o superior a la unitat mínima de conreu o forestal, segons correspongui, o quan, si no assoleixen la superfície mínima exigida, s’agrupin immediatament amb terrenys contigus per constituir finques de superfície igual o superior a la unitat mínima de conreu o forestal corresponent.
b) Quan la superfície d’algun dels lots resultants sigui inferior a la mínima exigida, amb l’informe favorable previ del departament competent en matèria d’agricultura, d’acord amb la legislació sobre unitats mínimes de conreu.
27.2 En altres supòsits que no constitueixin parcel·lació urbanística, l’òrgan municipal competent ha de manifestar-ne la disconformitat amb el règim de divisió de terrenys.
Abans de descartar res però, primer de tot s’ha de parlar amb el tècnic municipal i fer un anàlisi de com estan les finques registrals i les parcel·les cadastrals.
Tot i que qui ha de donar el permís és el departament d’agricultura de la generalitat, també cal veure l’opinió i criteris que hi ha municipalment.
Resumint, no sé si t’adones que la pregunta que fas té moltes possibles respostes o només es pot concretar fent un anàlisi profund. A nosaltres ens han vingut clients que no els acceptaven segregacions perquè no justificaven correctament el compliment de la normativa i al final ens n’hem sortit.
Veient molts casos com el teu, ens hem adonat de la falta de disposar d’un tècnic especialista en el tema i és per això que ens hem especialitzat en regularitzacions de registre i cadastre (agrupacions, segregacions, divisions, parcel·lacions, etc.) i abans de fer un pressupost a l’alça hem vist que oferir una reunió de consultoria i poder analitzar els documents de què es disposen és bàsic per poder oferir una solució correcta al vostre problema.
Esperem haver estat d’ajuda.